top of page
Zoeken

Telefoon vol met foto's van je kind

De titel zegt het al... sinds je papa/mama bent, staat waarschijnlijk heel je telefoon vol met foto's van jouw allergrootste trots; je zoon of dochter. Als er een nieuwe gebeurtenis zich voordoet wat hij/zij nog niet eerder heeft gedaan, dan maak je natuurlijk een reeks van 50 foto's achter elkaar. En welke gooi je nou echt weg? Ja dat is lastig... Dus belanden ook die foto's weer op de grote stapel. Maar, wat doe je nu eigenlijk echt met die foto's? Maak je einde van het jaar een mooi album ervan en selecteer je dan de leukste foto's? Of maak je dat album nog wel een keer als het slecht weer is? Met zulke klusjes geldt helaas 'van uitstel komt afstel'. Zo zonde want hoe leuk is het om over een aantal jaar lekker tussen een album te bladeren met je kind en hem/haar alles over vroeger te vertellen.


Enfin, mijn boodschap en tip voor jou is; probeer als je foto's maakt met je telefoon om ze daarna uit te zoeken en écht de allermooiste te laten staan op je telefoon. Zet elke maand een herinnering in je telefoon en ga dan nog eens kritisch door je telefoon en houd dan alleen de mooiste over. Hoe leuk en gemakkelijk is het dan om elk einde van het jaar een mooi foto album te maken van en voor jouw zoon/dochter. Wat zul je trots zijn als het album af is. Niet alleen op jezelf, maar vooral op de inhoudt; alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar in 1 album gebundeld.


Naast dat deze foto albums natuurlijk heel veel waard zijn, vraag ik me af of er nou in dit album ook echt foto's tussen zitten die je afdrukt en in een fotolijstje ophangt voor bij jou in huis. Of een mooi fotolijstje die je cadeau geeft aan jouw man/vrouw vader/moeder voor zijn/haar verjaardag. Foto's die gemaakt zijn met de telefoon zijn vaak snel genomen, met een lelijke achtergrond of gewoon niet waarvan je zegt 'die ga ik eens mooi in de woonkamer ophangen'. Nee, daarvoor zou je eens in de zoveel tijd naar een fotograaf 'moeten' gaan om eens mooie blijvende foto's van jouw kind(eren) of van jullie als gezin te maken.


In het eerste jaar veranderd er misschien wel het meest bij je zoon/dochter. De eerste fotoshoot kun je dan ook al boeken tussen 0 en 3 weken oud. Je krijgt dan een hele pure baby op de foto, met nog dons haartjes op de huid, soms nog een navelstreng en vaak met de oogjes dicht. Een baby is maar zo kort een baby dus hoe fijn en heerlijk is het om deze foto's te hebben zodat je altijd terug kunt kijken naar deze heerlijke tijd. Jouw kleine baby kan namelijk met ongeveer 7/8 maanden al zitten. Dat is ook een prachtige tijd om foto's te maken van jouw kleintje. Ze kunnen dan zo lekker puur in de camera kijken terwijl ze keurig blijven zitten op hun billen. Soms zie je al 1 of meerdere tandjes uit dat schattige mondje glimmen. Met deze 'sittershoot' heb jij foto's die voor de rest van je leven goud waard zijn en wat geweldig is om thuis op te hangen.


Nog net voor de eerste verjaardag wordt een cakesmash shoot gepland. Maar hier vertel ik je graag over in mijn volgende blog!


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page